Educa 2017

Pia Vataja/ februari 10, 2017/ Okategoriserade/ 0 comments

Educa mässan har igen i år besökts av ett rekordstort antal lärare. En viktig del av Educa-mässan är föreläsningar och presentationer samt förstås utställarnas montrar. I år var också ILS-projektet väl representerat på mässan.

”Snart finns det nya verktyg och metoder för dig som jobbar med inlärningssvårigheter i daghem och skolor”, fick en salful åhörare höra och ta del av i Svenska Hörnan under Educa mässan i Helsingfors. Henrik Husberg och Pia Vataja föreläste om ILS-projektet och dess nuläge. Forskningsprojektet ILS utvecklar kartläggningsmaterial och metoder för 4-15 åriga barn i svenskfinland. Henrik Husberg berättade om material som skrivs samt effektiva verktyg för att stöda barn med  uppmärksamhetsrelaterade svårigheter eller problem med exekutiva funktioner. Pia Vataja berättade om forskningsbaserad kunskap, effektiva verktyg och metoder för att kartlägga läs- och skrivförmåga samt benämning hos barn.

Pia Vataja och Henrik Husberg presenterar ILS-projektets material och forskning

Pia Vataja och Henrik Husberg presenterar material och forskning på kommande.

ILS var också väl representerat i Svenska folkskolans vänners monter där Laura Tepponen, Susanna Slama, Henrik och Pia berättade om ILS projektet till många nyfikna och intresserade mässbesökare under fredagen och lördagen. Paula Salmi representerade ILS i Niilo Mäki Institutets monter. För att få en inblick i vad finlandssvenska lärare behöver för material hade vi utformat en enkät som vi bad besökare fylla i. Den går även att fylla i på efterhand på nätet här: ekapeli.fi/poll/ils_educa17. Bland de som under mässan besvarade vår enkät lottar vi ut några svenskspråkiga test och böcker från Niilo Mäki Institutet. Vinnarna meddelas inom kort. Tack till alla som besvarade enkäten!

Tack även till alla som kom och diskuterade med oss och lyssnade på vår presentation, samt till Svenska folkskolans vänner som generöst bjöd på utrymme i sin stilfullt inredda monter.

Under Educa 2017 samlade vi info om material som används i finlandssvenska skolor.

Under Educa 2017 samlade vi info om material som används i finlandssvenska skolor.

Share this Post

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*
*